Kurduğu kurye ağıyla işletmelerin rekabet gücünü artırdı

Kurduğu kurye ağıyla işletmelerin rekabet gücünü artırdı

İzlenebilir ayrımsız kurye ağı oluşturan Maxijett, sağladığı maliyet ve antlaşma avantajıyla işletmelerin hal ortağı oldu

MaxiJet’in kurucusu Ramazan Zengin:

“Fücceten aşkın işletmenin kullanabileceği eş aynı kurye havuzunu haline dönüşen Maxijett, enstantane tevzi ayırmak talip işletmelerin iri zincirlerle rakiplik edebilmesinin önünü açtı”

“Sağladığımız kırcı çözüm sayesinde 90 kurye ile 160 firmaya hizmet veren liyakatli bir apışlık oluşturduk. Hedefimiz 200 pres”

DENİZLİ – Pandemiyle birlikte gelişen elektronik ticaret sektörünün artan teslimat sorununu ayırt eden bilgisayar mühendisi Ramazan Zengin, geliştirdiği “Maxijett” yazılımıyla işletmeler üzere tıpkı hal oluşturdu. 160 firmanın tıpkısı anda faydalanabildiği kurye zehir, teslimatların hazırlanışından müşteriye teslimine kadar hep sistemin saydam ayrımsız şekilde izlenebilirliği sayesinde işletmelerin iri zincirlerle rekabet edebilmesinin önünü açtı.

Koronavirüs pandemisi ile gelişigüzel elektronik ticaretin yaygınlaşması ve satın alınan malların tesliminin satıcılar için nazik benzeri dava yerine ortaya çıkmasının yola sâdır elektronik beyin mühendisi Ramazan Zengin, Maxijett üzere önce adımını atarak teslimat süreçlerinin iyileştirmesi, teslimat ve kuryelerin izleme edebilmesini sağlamak üzere bu projeyi yapmaya değişmeyen verdi. Varlıklı, üzerine ehlihibre ekibiyle birlikte teslimatların hazırlanışından müşteriye teslimine kadar bütün sistemin belirgin aynı şekilde izlenebilirliği sağlayacak aynı yazılım geliştirdi.

Anlık veya bölüm zarfında tevzi fethetmek talip firmalara seslenme fail benzeri yapıya kavuşan Maxijett, firmaların faziletli kurye ve ekipmanlarının maliyeti, kurye izlenebilirliğinin bağan olması, yavaş saatlerde farklı lokasyonlardan mevrut havale taleplerine karşılık verilememesi, siparişler seçme saat bağdaşık aynı şekilde gelmediği üzere kuryenin mübarek adına kullanılamaması ve haliyle paket başına düşen maliyetin yükselmesi kabilinden esas problemlerine hal getirdi. Bedaheten fazla işletmenin kullanabileceği eş tıpkı kurye havuzunu haline dönüşen Maxijett, müdrike dağıtım yazmak talip işletmelerin şişman zincirlerle rakiplik edebilmesinin önünü açtı. Cemi Denizli’ye yayılmış tıpkı tevzi zehir kuran Maxijett, firmalara taksimetre usulü verdiği hizmeti yardımıyla şanlı bire bir yarar sağladı.

MaxiJett’in muvaffakiyet öyküsünden küçümseme eden kurucu Ramazan Zengin, “Kendim elektronik beyin mühendisiyim. Türkiye’bile az buçuk çalıştıktan sonraları İngiltere’ye gittim ve 9 yılım orada geçti. Bilahare esasen ülkeme anlayışsız döndüm. Burada yazılım faaliyetlerine başladık. Pandeminin başlamasıyla hareketlenen kurye sektörü amacıyla tığ benzeri çözüm tayyetmek istedik. Bu vesileyle Maxijett başlamış oldu. Umum 2,5 sene önce girişimde bulunduk ancak çözüm ince sürdü. Zira çok baskı aynı departman olduğu üzere özgün benzeri hal aradık. Restoranları anlamaya çalıştık. İlk ilkin kuryeleri, müşterileri ve restoranların ihtiyaçlarını anlamaya çalıştık. Sonuç kendisine geldiğimiz noktada Denizli’üstelik meşgul aynı çözüm verebilir kuzuluk geldik. Çözümümüzün özgün noktalarının biri de kuryeye insancasına bire bir hayat şekli vermemiz oldu. 8 saat çalışıyor ve motorlarını veriyoruz. Bu işi alışılagelen benzeri çığır haline getirdik. MaxiJett’in arz yüce özelliğinden bire bir tanesidir. Bunun yanında dahi restoranlara kırcı ayrımsız çözüm sunduk. Kemirmek ısmarlama platformlarının yanında telefon siparişlerini üstelik bizimle yönetebilmesini sağladık. Sabah saat 09.00 ile geceleyin 03.00 beyninde yemeden içmeden bire bir butona basarak sipariş dağıtımını gerçekleştirebiliyorlar. Bu bizim için çokça iyice bir başarı oldu” dedi.

“İşletmeler amacıyla iri artırım oluşturuldu”

Ulaştıkları noktada 160 restorana 90 kurye ile bakım verdiklerini açıklayan Ramazan Ensesi Kalın, “Bu kuryelerin bütün sosyal hakları bizim tarafımızdan karşılanıyor. Biz de bu esnaf kurye tarzı benzeri çalıştırma şekli namevcut. Filhakika dediğimiz üzere bizim ilke yerine karşı çıktığımız bire bir format. Genelde biz üstelik restoranlar var. Tabi bunun birlikte çiçekçiler, jale köfteci, tatlıcılarla üstelik çalışıyoruz. Biz bunlar amacıyla ayrımsız yazılım kuruyoruz. Bize ısmarlama geçmeleri amacıyla takkadak butona basmaları ehliyetli oluyor. 15-20 an amacıyla bizim kuryemiz orada oluyor ve siparişi çokça hızlı tıpkı şekilde adrese götürüp müşteriye konfirmasyon ediyor. Rakibimiz olan ayrıksı tevzi şirketleri diyor ki tığ tahsilat yapmayız veya 4 kilometreden fazlasını gitmeyiz gibi kısıtlamaları bulunuyor. Bizde bunlar amacıyla mahmul tıpkısı çözüm var. Bizimle çalışan restoranın aklında rastgele soru işareti yahut dava kalmıyor. Bunun yanı sıra söz gelişi 160 restorandın 160 ile 200 beyninde kuryeye ihtiyacı var amma tığ bunu 90 civarına düşürüyoruz. Paylaşımlı kurye kullandıkları üzere ağır aynı personel ve mahrukat tasarrufu oluşuyor” diyerek konuştu

“Kullanılmamış misyon 200 işletme”

Verilen hizmetin kalitesi ve sağlanan artırım sayesinde işletmelerin rekabet gücünü artırdıklarına belen eden Varlıklı, şöyle konuştu:

“Denizli’dahi bizim tahminimize bakarak siparişle etkili 450 civarında tıpkı restoran var. Bizim hedefimiz ise 200’e yankılanmak. Şu an zaten 160 civarında aşçı ile çalışıyoruz. Hoşur organizasyonu arkalamak çok yoğun aynı iş. Siparişin ulaşması azami 45 dakika sürmesi gerekiyor. Yemeğin soğuma durumu, bulunak bulunması, akilane zamanda doğrulama edilmesi gibi bir nice problemin bulunduğu aynı alanda yüzdelik 90 oranında 30 dakikanın altında ulaştırabiliyoruz. Bu bizim için çokça nazik ayrımsız başarıdır”

Share: