Depremzede anneden kalpgâh burkan sözler: “Kızım çadırda akarsu diyerek ağladı”

Depremzede anneden kalpgâh burkan sözler: “Kızım çadırda su diye ağladı”

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 6 depremzede kadının doğumu gerçekleşti

İkinci çocuğunu kucağına kayran Nesibe General:

” Evimiz depremde bunaltıcı hasar aldı, giremedik, sokakta kaldık”

” Bu saatten sonraları bebeğimle nereye gideceğimi hoşur bilmiyorum”

ANTALYA – Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 6 depremzede kadının doğumu gerçekleşti. İkinci çocuğunu kucağına kayran Nesibe General, “Evimiz depremde bunaltıcı hasar aldı, giremedik. Sokakta kaldık. Şişman kızım çadırda sabaha kadar su diye ağladı, bir yudum akarsu bulamadık. Bu saatten sonradan bebeğimle nereye gideceğimi siftinlik bilmiyorum. Eşim doğuda görevli, bebeğini henüz görmedi” sözleri kalpgâh burktu.

Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut 2 balaban depremin üzerinden 16 dönme geçti. Depremde şuana büyüklüğünde binlerce bina yıkılırken, on binlerce güç üstelik hayatını kaybetti. 11 ilde kontrol ve istirdat çalışmaları bitmeme ederken, turizm kenti Antalya’ya depremzedelerin gelmesi bitmeme ediyor. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde şuana büyüklüğünde 6 depremzede kadının doğumu gerçekleşti. Onlardan benzeri tanesi birlikte depreme Kahramanmaraş Elbistan’bile yakalanan 24 yaşındaki Nesibe General oldu. 37 haftalık namına hastaneye başvuran canlı karı, dosdoğru benzeri şekilde bebeğini kucağına aldı. Çocuğun isminin ise İkra olacağı öğrenildi. Öte yandan bebeğin babasının Diyarbakır’bile görev yaptığı üzere bebeğini görmediği belirtildi.

Anlattıkları ile kalpgâh burktu

Deprem sonrasında yaşadıklarını anlatan Nesibe General, “Evimiz depremde vahim hasar aldı, giremedik. Sokakta kaldık. Sonra buraya geldik burada da gidecek yerimiz namevcut. Salim olsun şifahane bizim burada kalmamıza müsaade verdi. Bebeğimle nereye gideceğimi kıytırık bilmiyorum. Familya olsa de bu ruhiyat ile eve kuşkusuz gireceğiz? İki çocuğum var, özge çocuğum babaannemlerle otelde kalıyorlar. Oteller da çıkarmaya başladı. 37 haftalık hamileydim, burada mevlit yaptım. Bebeğimde gelişim geriliği vardı, bu halde yer sarsıntısı atlattık. Büyük kızım çadırda sabaha büyüklüğünde su diyerek ağladı, ayrımsız yudum su bulamadık. Doğum sancım burada başladı. Bizi benzeri yakınımız alarak buraya getirdi. Bebeğim sarılık geçirdi, adını İkra koyacağız. Etiket çıkaramadık. Eşim dahi Diyarbakır Lice’da görev yapıyor. Daha bebeğini göremedi. Pinpon altında çıkarılmayanlar var” dedi.

“Onkoloji tutkun sayımız arttı”

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Baştabip Yardımcısı Prof. Dr. Nasuh Utku Doğan ise şunları söyledi: “Deprem sonrasında birçok hastamız kurumumuza başvurdu. Bunların tıpkı kısmı veladet hastasıydı. Toplamda 6 hastamız bizde veladet yaptı. 4 tanesini taburcu ettik, 2 şerha hastamızın üstelik takipleri devam ediyor. Tıpkısı hastamızın bebeği hepatit gelişti. Bebeklerimizin sağlığı gayet mebzul. Annelere ruh bilimsel destek üstelik veriyoruz. Şuan genel durumları bereketli. Biz de dertlerine sıkıntılarına kuma olmaya çalışıyoruz. Bize talepler bile geliyor. Kalacak yerler üstüne bile bindi olduk. Başka birimler ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Elimizden mevrut herhangi bir tip desteği veriyoruz. Yeni hastada bekliyoruz. Farklı branşlarda bile başvuran hastalarımız var. Bire Bir da vakayiname rahatsızlığı olan hastalarımız var, onlar üstelik referans yapıyorlar. Alelhusus tıbbi onkoloji ve kanser hastalarının süreçlerini aksatmamak açısından hocalarımız canla başla çalışıyorlar. Bu konuda başvuruda kâin züğürt sayımız arttı.”

Share: