Şırnak’ta 400 sporcunun katıldığı alan topu şampiyonası başladı

Şırnak’ta 37 kız, 63 koca bando kalkışmak amacıyla 400 sporcunun katıldığı Tenis Şark ve Güneydoğu Küçük Asya mızıka şampiyonası başladı.

Şırnak Üniversitesi yerleşkesi Cahillik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksinde başlayan ve 31 Ağustos’a büyüklüğünde sürecek tenis şampiyonasına 37 kız, 63 koca topluluk tevessül etmek için 400 sporcu katıldı. Açılışta konuşan Şırnak Valisi Osman Bilimci, kenttin serencam dönemde kültürüyle, turizmiyle ve festivalleriyle misafirperverliğini ortaya koyarak daim kullanılmamış organizasyonlar yaptığını söyledi.

Vali Âlim, “Alan Topu Federasyonu ilimizde hele ilimizin millî ve uluslararası spor tanıtımı faaliyetlerinde çokça büyük etkisi var. Biz bire bir olacağız, alay malay olacağız düsturuyla akıntı ediyoruz. Temas alanda, sporuyla, tarımı, endüstri, kültür, iktisat, eğitimde ve sosyal yaşamda Şırnak eski Şırnak değil, Türkiye’de öncü bire bir ülke namına rastgele alanda başarılarıyla anılan, meze edilen bir devlet kendisine ülkemizde yerini almaktadır. Hemen tenis alanında değil, rafting, futbol, voleyboluyla ve hele kadın şiddetine yönelik ilgi soldurmak açısından önemli olan kadın ligleri ile ait ilimizde sporu destekleyip sporu Cumhurbaşkanımızın ve Toyluk ve Spor Bakanımızın belirttiği kadar toplumumuzu zinde, kurnaz ve hayat dolu tutacağız. 10 yıl öncesine kadar tek yerde tenis oynanmazken ve bilinmezken deminden ülkemizin seçkin köşesinde temas ilde kız ve ayvaz tenisçilerimiz yetişiyor” dedi. – ŞIRNAK

Share: