ÇAKÜ Rektörü Çiftçi’den Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına aksülamel

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Maraba, gâh ülkelerde Kur’an-ı Alicenap yakılmasına aksülamel gösterdi.

Rençper, yaptığı kayıtlı açıklamada, Avrupa’da son dönemde Türkiye ve İslam’a yönelik ötekileştirme, yanlışlık ve saygısızlık içeren bir nice eyleme tanıklık edildiğine meni etti.

Yapılan eylemlerin Müslümanlar için akseptans edilebilir olmadığına dikkati calip Rençper, “İslam’ın kutsallarını, milletimizin hassasiyetlerini ve ülkemizi uğur düzlük eylemler, mail tarihimizde sürekli karşılaştığımız keskin ve katiyen kabul etmediğimiz hadiselerdir. arada bir terör örgütlerince gerçekleştirilen eylemlerin benzerleri bugünlerde Avrupa’daki siyasi partilerin temsilcileri aracılığıyla yürütülmektedir. Yıldırı örgütlerinin düzenlediği gösteride ülkemize yönelik söylemler ve Cumhurbaşkanımıza çevrik tehditler bodoslama savrulurken, İsveç makamları bu eylemleri adeta kanı tutulmasıyla ifade özgürlüğü adına değerlendirdi. Bu nev zılgıt ve taşlama muhtevalı eylemlerin genellikle cezasız kalması, dozu seçkin geçen dönüş mütezayit provokatif eylemleri cesaretlendiriyor.” ifadelerini kullandı.

Avrupa’da çifte standartçı siyaset nedeniyle İslamofobinin haddinden fazla kilolu şekilde yükseldiğini tamlayan Dikici, şunları kaydetti:

” Fransa’da Peygamber Efendimize taşlama fail karikatürlerin heybet binalarına yansıtılarak Müslümanlara ve İslam’ın hep değerlerine hakaret edilmesinin demokrasi ve âdem hakları koruması altında şüphesiz gerçekleştirildiğini hatırlamak gerekiyor. Öncelikle bu bed eylemleri sunu dağ hissiyatlarımızla kınıyor, gereğini yapmayanları inançlara ve dini değerlere saygılı olmaya davet ediyorum. Dahası İslamofobi eylem üzere Stockholm Büyükelçiliğimizin adres olarak seçilmesinde Türkiye’nin dış politikada attığı azimli ve kıvrak adımların arsıulusal dengelerde bıraktığı tesirin hareketli olduğuna inanıyoruz. Lanet ettiğimiz bu gösteri üzere Türkiye Büyükelçiliğinin seçilmesini, mazlum Mutekit coğrafyalara hamilik yapmaya çalışan, İslam’ı, kimliğinin tüketici cüzü kendisine gören ayrımsız mutluluk olmamızdan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz.”

Share: