2023 yılı SOGEP proje fikri alınmaya başlandı

Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı Kalkınma Ajansları Umumi Müdürlüğü koordinasyonunda ruh gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), 2023 Yılı Içtimai Gelişmeyi Tutma Programı (SOGEP) proje fikri önerilerini almaya başladı.

TRB1 Bölgesinde, yani Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerinde neşelilik gösteren FKA, bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çalışmalar çerçevesinde, Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü marifetiyle desteklenen, FKA eliyle yürütülen SOGEP projeleri için 2023 yılı çalışmaları başlatıldı.

Proje fikri alınmaya başlanana SOGEP programına ilişik açıklamalarda kâin FKA Umumi Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, SOGEP programının uygulanamaya başlandığı 2019 yılından itibaren Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde paydaş kurumlarla gelişigüzel büyük projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Yoğunlu, SOGEP programının Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanlığının kaynağıyla sosyal kalkınma hedefi üzere ajansların yerelde paydaşlarıyla daima birlik halinde kendisine projeleri tasarladığı ve uygulamaya geçirdiği önemli tıpkı program olduğunun altını çizerek, “Program illerimizdeki dezavantajlı grupların sosyal ve soylu erki hayata elan deli dolu kendisine katılabilmelerine, istihdamı arttırmaya, sosyal girişimcilik ve yenilikçilikle ilişkin rekabetçi projeler geliştirmeye müteveccih meri aynı program. Dört ilimizde şimdiye kadar 28 proje liyakatli bulunarak desteklendi. Bu projelere sağlanan hep bindi tutarı 2023 fiyatlarıyla 111 milyon TL olurken bütün proje bütçe tutarı ise 153 milyon TL kendisine gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

Ajans namına 2023 yılı üzere proje fikirlerini almaya başladıklarını ve proje düşün önerilerini beklediklerini bildiren Yoğunlu, “Programımız dahilinde desteklenecek projelerin minimum proje bütçesi 1 milyon TL’dir. Kamu kurumları ile kar amacı gütmeyen kuruluşların sahibi olduğu projelerde insan finansman katkısı minimum yüzde ondur. Kar amacı güden kuruluşların müracaat sahibi olduğu toplumsal ağırlık projelerinde koca finansman katkısı ise minimal yüzde ellidir” şeklinde konuştu.

Yoğunlu, programa ait teferruatlı bilgiyi ajansın web sayfasında ilan ettiklerini belirterek, fikir önerisinde çıkmak isteyenlerin www.fka.gov.tr adresinden detaylara ulaşabileceklerinin altını çizdi. – MALATYA

Share: