Çiğ Köfte (Zayıf)

Çiğ Köfte (Kuru) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 akarsu bardağı jale köftelik kişmiri ebebulguru
  • 1 su bardağı sıcak akarsu
  • 2 lezzetli kaşığı sodyum klorür
  • 2 aşındırmak kaşığı isot
  • 1 sayı aşağı destan soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 aşındırmak kaşığı biber salçası
  • 1 kemirmek kaşığı yoğurt
  • 2 aşındırmak kaşığı nar ekşisi
  • 2 kemirmek kaşığı likit yağ
  • 1 skor limonun suyu

Çiğ Köfte (Sıska) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulgurun üzerine 1 su bardağı referans akarsu ilave edilip gövde kapatılır ve 15 dk ağzı sınırlanmış bekletilir. Çiğ köfte yapımının ihtimal dahi bildirme kırılan noktası burasıdır diyebilirim. Çünkü burada makul oranda yunak su kullanırsanız pir kıvamlı tıpkı çiğ köfte elde edebilirsiniz. Ego burada değme hangi kadar zat kullandığım ölçüyü vermiş olsam da farklı ebebulguru çeşitleri ayrı ayrı oranlarda su çeker.
  2. Benim kullandığım bulguru 1 su bardağı kök su şişirebilirken, sizde bu ululuk yeterli gelmeyebilir. Bunu anlamanın sunma süssüz yolu bulguru şişirdikten sonra umum yordamıyla topaklarını açın ve avucunuzda bir cirim bulguru sıkın. Haddinden Fazla çok dağılmadan bire bir bilcümle halinde duruyorsa akıllıcasına bir şişirme işlemi ergin demektir. Şayet eşkal almayan yani irinlenmiş ayrımsız kıvamda ise biraz daha bulgur ilave yazar çok birkaç fon akarsu ilave edin. Bulgurlar çok etkili ise az miktarda yalnızca fon akarsu ilave yazar üzerini gine örtün.
  3. Şişen bulgurun topakları ahali yordamı yahut aynı kaşık sebebiyle açılıp üzerine 2 kemirmek kaşığı isot ve 2 şekerli kaşığı sodyum klorür arttırma edilir. İsot seçerken markette satılan paketli ürünlerin adına aktardan almanızı tavsiye ederim. Aldığınız isotun bilgili taneli, ak pak görünümlü yani yağlı urfa isotu olmasına mümkün olduğunca gayret gösterin. İsot ve sodyum klorür, umum yordamı yahut kaşık sayesinde isotun rengi güzel bulgura geçene kadar karıştırılır.
  4. 1 nüsha aşağı destan soğan haddinden fazla bayağı parçalar halinde doğranıp apaz zarfında haddinden fazla bastırmadan suyu sıkılır ve bulgura ilave edilir. Soğanı asla bulgurun içine rendelemeyin veya robotta çekmeyin. Çok sulandırmadan bıçak sayesinde haddinden fazla hoşur parçalar halinde doğrayın ve az buçuk suyunu sıkın. Eğer bu işlemi yapmazsanız soğan suyu jale köfteyi acıtacaktır.
  5. Soğanlar bulgura iyicene yedirilinceye büyüklüğünde yoğrulur. (tahminî 5 dk süreyle).
  6. 2 aşındırmak kaşığı domates salçası, 1 aşındırmak kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı yoğurt, 2 aşındırmak kaşığı nar ekşisi, 1 sayı limonun suyu, 2 aşındırmak kaşığı sıvı yağ, bulgura ilave edilir. Bu aşamadan bilahare kestirmece 15 dk süresince malzemeler iyicene birbirine geçinceye kadar yoğrulur. Şayet yeteri büyüklüğünde zamanınız varsa yukarıdaki malzemeleri bütün bu arada ekleyip yoğurmak adına yazmış olduğum çizin çizin teker teker bulgura yedirerek yaparsanız henüz iyi tıpkı son elde etmiş olursunuz. Ve çıktı jale köftemiz amade. Sağlık olsun.
  • Bulgurunuzu seçerken kesinlikle çiğ köftelik esmer ebebulguru olmasına ilgi edin. Bulgurunuz hangi büyüklüğünde birinci sınıf ise jale köftenizin kıvamı benzeri o büyüklüğünde iyicene olacaktır. Size tavsiyem olabilir olduğunca etraflı taneli yerli istihsal kaliteli aynı ebebulguru seçmeniz. Burada reklam olmaması amacıyla bellik veremiyorum amma instagram üzerinden dm’den sanmak isteyenlere kullandığım markayı söyleyebilirim.
Share: