Erzincan Valiliğinden “Dağdan icra vekili gözler kayboluyor” başlıklı habere yönelik izah

Erzincan Valiliğince 29.08.2022 günlü degaje benzeri gazetede yayımlanan “Dağdan vekil gözler kayboluyor” başlıklı malumat ile ilgili yerine matbuat açıklaması yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere düzlük verildi:

“1982 yılında ilimizde vatani görevini yapmakta olan Ressam Mustafa Aydemir ve 3000 gönüllü askerimiz eliyle Keşiş Dağı’na yapılan Atatürk Portresi, hem ilimiz yöneticileri üzere hem birlikte yekpare Erzincanlılar amacıyla çok önemlidir.

Kurtuluş Savaşımızın lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Şişman Alemdar Mustafa Kemal Atatürk’ün bu portresi ilimizin sembollerinden biri haline gelmiştir. Bu balaban eserin en domuzuna şekilde korunması ve geleceğe taşınması için mukteza cemi tedbirler alınmakta ve icraat yapılmaktadır.

Bu kocaman eseri şehrimize kazandıran Mustafa Aydemir 2017 yılında ilimize nida edilmiş olup, Mustafa Aydemir’in de önerileri doğrultusunda Atatürk Portresi üstünde tamir ve boyama çalışması yapılmıştır.

Valiliğimiz İl Hususi İdaresince temas sene belli periyotlarla Portre üstünde ve çevresinde özleştirme çalışmaları yapılmaktadır.

2020 yılında yapılan duman likidasyon çalışmalarının yanı sıra Portrenin solan kısımlarında boyama çalışması birlikte yapılmıştır.

En sonuç olarak Valiliğimiz İl Özel İdaresince 20 Ağustos 2022 tarihinde başlatılan ve 27 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanan mesai ile Portre üstünde kâin otların temizlemesi işlenmiş olup, yapılan temizlemenin arkası sıra 3200 kg beyaz boya ve 3800 kg yağız boya kullanılarak boyama işlemi birlikte yapılmıştır” – ERZİNCAN

Share: